A maradék csokoládémáz "muffinosítása"

2012-03-22

sponsored links


A Sacher torta bevonó mázából is kimaradt egy fél bögrényi mennyiség. Természetesen egy takarékos konyhát vezetõ háziasszony ezt sem önti a lefolyóba. Amint látni fogják, megint a hûtõben található maradékokra összpontosítottam, s azokból próbáltam elõször fejben, majd a valóságban is ehetõt alkotni. Biztosan azt gondolják, hogy muffin mániás vagyok, pedig esküszöm, ezelõtt mintegy 3 évvel sütöttem utoljára muffint. Az ok is érthetõ: az elkészítése mindig csak Szörpivel volt lehetséges, azonban családi okok miatt ez a szokásunk az elmúlt években a homályba veszett. Ha gyorsan elkészíthetõ, kevés alapanyagot igénylõ, s abszolút macera-mentes édességre vágyom, akkor viszont a muffin tökéletesen nyerõ ötletnek tûnik. (Nem mellesleg vettem új szilikonos formát és most van az az idõszak, mikor használni KELL!)
Ezt az édességet kezdõknek is javaslom, egyszerûen nem lehet elrontani. Azonban érdemes szem elõtt tartani ezt a mondást, amit nem tudom, hol olvastam és nem tudom, ki mondta (ha esetleg valaki tudja, hálás lennék, ha megosztaná):
"A fõzés mûvészet, a sütés viszont színtiszta kémia!" - Egyetértek!

Joghurtos-csokoládés muffin

maradék csokoládémáz
2-3 tk vaníliás porcukor (a kikapart vanília külsejét tettem porcukorba)
1 pohár natúr joghurt
fél dl tej
1 narancs leve
1 tojás ...

Folytats a blogon ... belvarosikonyha.blogspot.com/2012/03/...

sponsored links

Keres?s